Hierbij een overzicht van ons aanbod binnen de kinesitherapie. U zal wellicht ondervinden dat wij vaak opteren om verschillende technieken te combineren om u op die manier zo optimaal mogelijk te helpen.

Kinesitherapie
Kinesitherapie

Rugklachten, nekklachten, tenniselleboog …

Bewegingsbeperkingen oplossen en spieren soepeler maken zijn in eerste instantie belangrijk. Verder mogen houdingscorrectie en oefeningen (zoals hef -en tiltechnieken) niet ontbreken in de behandeling.

Sportkinesitherapie

Een verzwikte enkel na een voetbalmatch, schouderklachten tijdens volleybal …

Hands-on-technieken in combinatie met functionele oefentherapie moeten u terug brengen naar het sportieve niveau van weleer.

Revalidatie

Een totale knieprothese, rotator cuff repair, hernia operatie ….

Geleidelijk aan revalideren met aandacht voor de fases van weefselherstel is belangrijk. De overgang van passieve therapie naar een meer actieve therapievorm is noodzakelijk om terug goed te functioneren.

Manuele Therapie (o.a. Mulligan)

Een veilige en effectieve manier van het mobiliseren van gewrichten. Mulligan technieken zijn 100% pijnvrij, lossen bewegingsbeperkingen op en verminderen uw pijnklachten.

Dry Needling

Dry Needling is een recente techniek uit Canada. Door middel van een “droge” naald worden knooppunten (triggerpunten) in spieren aangeprikt. Op deze manier geraken spieren snel en langdurig ontspannen.

Blessurepreventie

Voorkomen is beter dan genezen! Een geïndividualiseerd oefenschema kan ertoe bijdragen klachten en blessures te voorkomen. Bekijk zeker ons aanbod blessurepreventie (o.a. beweeganalyse) en onze groepslessen of vraag informatie aan uw kinesitherapeut.

Medical taping and kinesiotaping

Rigiede sporttape kan gebruikt worden om houdingscorrecties te verkrijgen of een gewricht te ondersteunen (bijvoorbeeld na een verzwikte enkel).

Kinesiotape is een meer elastische tape die er toe kan bijdragen spieren meer tot ontspanning te brengen.

Redcord

Redcord is een bepaalde vorm van oefentherapie. Men traint aan de hand van instabiele koorden en eigen lichaamsgewicht. Op deze manier kan elke oefening worden aangepast en dus gemakkelijk of juist moeilijk gemaakt worden. Redcord kan daarom gebruikt worden als functionele krachttraining en blessurepreventie en dit zowel bij revalidatie als in topsport.

Lymfedrainage ad modum Vodder

Zwellingen (oedeem) ; vb. lymfoedeem, zwellingen na een ongeval of na een operatie. Voor andere indicaties klik hier.

De manuele lymfdrainage is een massagevorm, die erop gericht is het lymfstelsel te stimuleren. Deze stimulatie is nodig om het teveel aan vocht (zichtbaar en onzichtbaar oedeem) beter c.q. sneller via de lymfbanen af te voeren.

De Manuele Lymfdrainage volgens de methode Vodder is een zachte massagevorm en is op het gehele lichaam toepasbaar. Ze heeft als doel de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele stagnatie op te heffen, de immuniteit (weerstand) te verhogen, de stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren.