Hierbij een overzicht van ons aanbod binnen de kinesitherapie.

U zal wellicht ondervinden dat wij vaak opteren om verschillende technieken te combineren om u op die manier zo optimaal mogelijk te helpen.

Kinesitherapie
Kinesitherapie

Rugklachten, nekklachten, tenniselleboog …

Bewegingsbeperkingen oplossen en spieren soepeler maken zijn in eerste instantie belangrijk. Verder mogen houdingscorrectie en oefeningen (zoals hef -en tiltechnieken) niet ontbreken in de behandeling.

Sportkinesitherapie

Een verzwikte enkel na een voetbalmatch, schouderklachten tijdens volleybal …

Hands-on-technieken in combinatie met functionele oefentherapie moeten u terug brengen naar het sportieve niveau van weleer.

Revalidatie

Een totale knieprothese, rotator cuff repair, hernia operatie ….

Geleidelijk aan revalideren met aandacht voor de fases van weefselherstel is belangrijk. De overgang van passieve therapie naar een meer actieve therapievorm is noodzakelijk om terug goed te functioneren.

Manuele Therapie (o.a. Mulligan)

Een veilige en effectieve manier van het mobiliseren van gewrichten. Mulligan technieken zijn 100% pijnvrij, lossen bewegingsbeperkingen op en verminderen uw pijnklachten.

Dry Needling

Dry Needling is een recente techniek uit Canada. Door middel van een “droge” naald worden knooppunten (triggerpunten) in spieren aangeprikt. Op deze manier geraken spieren snel en langdurig ontspannen.

Perinatale kinesitherapie

Het begeleiden van toekomstige mama’s tijdens de zwangerschap en na de bevalling. De prenatale kinesitherapie bestaat uit het beperken van zwangerschapsongemakken en het voorbereiden van het lichaam op de bevalling. De postnatale kinesitherapie heeft als doel het herstel en versterken van het lichaam en eventueel sporthervatting. Klik hier voor meer info.

Bekkenbodemreëducatie bij vrouwen

Het correct leren aanspannen en ontspannen van de bekkenbodemspieren en het juist leren gebruiken tijdens dagelijkse activiteiten. Klik hier voor meer info.

Blessurepreventie

Voorkomen is beter dan genezen! Een geïndividualiseerd oefenschema kan ertoe bijdragen klachten en blessures te voorkomen. Bekijk zeker ons aanbod blessurepreventie (o.a. beweeganalyse) en onze groepslessen of vraag informatie aan uw kinesitherapeut.

Medical taping and kinesiotaping

Rigiede sporttape kan gebruikt worden om houdingscorrecties te verkrijgen of een gewricht te ondersteunen (bijvoorbeeld na een verzwikte enkel).

Kinesiotape is een meer elastische tape die er toe kan bijdragen spieren meer tot ontspanning te brengen.

Redcord

Redcord is een bepaalde vorm van oefentherapie. Men traint aan de hand van instabiele koorden en eigen lichaamsgewicht. Op deze manier kan elke oefening worden aangepast en dus gemakkelijk of juist moeilijk gemaakt worden. Redcord kan daarom gebruikt worden als functionele krachttraining en blessurepreventie en dit zowel bij revalidatie als in topsport.

Vestibulaire aandoeningen

Behandeling van patiënten met BPPV en perifeer unilateraal vestibulair functieverlies dmv gerichte oefeningen. Epley-manoeuvre, blikstabilisatie-, balans- en habituatietraining behoren tot de mogelijkheden.